Uleiuri esentiale pentru stres si anxietate

Stresul si anxietatea afecteaza femeile din toate colturile lumii.  Daca nu iei masuri la timp atunci vor ajunge iti afecteze calitatea vietii personale si profesionale.

Marea majoritate a persoanelor aleg terapia farmaceutica pentru a trata aceste tulburari de dispozitie dar medicamentele nu sunt eficiente pentru toate persoanele.

Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca uleiurile esentiale pot usura simptomele acestor tulburari si le poti folosi pentru a restabili un echilibru sanatos.

Scurt ghid al uleiurilor pentru stres si anxietate

Uleiurile esentiale ajuta la gestionarea simptomelor fizice si psihice ale anxietatii si ale stresului. Starea de spirit iti va fi imbunatatita instant si vor ajuta la relaxare si la energizare.

Utilizarea uleiurilor esentiale are o istorie bogata. Acestea au fost utilizate inca din vremea egiptenilor, chinezilor si romanilor.

Beneficiile aduse de uleiurile pentru stres si anxietate

Uleiurile esentiale te vor ajuta sa ai o dispozitie pozitiva si creeaza o atmosfera propice pentru a fi mai calma si mai echilibrata. Te vei simti mai fericita si stresul sau anxietatea vor fi de domeniul trecutului.

La nivel psihic, uleiurile esentiale reusesc sa readuca calmul, linistea, energia dar si spontaneitatea sau creativitatea.  Daca nu te poti odihni sau daca ai parte de un somn agitat atunci trebuie sa stii ca uleiurile esentiale te vor ajuta sa aduci mai multa armonie in viata ta. Diminuarea stresului si a anxietatii iti va imbunatati calitatea somnului.

Utilizarea uleiurilor pentru stres si anxietate

Metodele prin care poti folosi uleiurile esentiale sunt:

Prin inhalare

Pentru a te putea bucura de efectele terapeutice ale uleiurilor esentiale trebuie sa le mirosi. Poti folosi un difuzor pentru aromaterapie sau poti incalzi cateva picaturi de ulei esential intre palme dupa care le poti mirosi. Mai mult de atat iti poti face o obisnuita ca inainte de culcare in fiecare seara sa aprinzi in dormitor pentru o ora lampa de armonaterapie.

Prin masare

Iti poti aplica o picatura de ulei esential pe tample sau la incheieturile mainilor astfel incat sa ii simti mirosul mai mult timp. Testeaza uleiul pe o portiune mica pentru a te asigura ca nu suferi de vreo alergie. Poti aplica uleiul pe gat, tample, frunte sau piept.

Prin imbaiere

Uleiurile esentiale se mai pot aplica prin imbaiere, mai exact pune cateva picaturi de ulei esential in apa din casa atunci cand faci baie. In acest mod vei inhala mirosul si uleiul iti va patrunde in piele.

Aromele uleiurilor pentru stres si anxietate

Ulei esential de lavanda

Uleiul esential de lavanda are foarte multe beneficii asupra sanatatii. Acesta induce calmul si imbunatateste somnul. In plus, poate preveni atacurile de panica si ajuta la detensionarea corpului.

Ulei esential de bergamota

Uleiul esential de bergamota ajuta la eliberarea tensiunii psihice. Acesta mai este cunoscut si pentru efectele pozitive pe care le are asupra starii de spirit a persoanelor.

Ulei esential de ylang ylang

Uleiul esential de ylang ylang are efecte calmante, confera optimism si inlatura senzatia de teama. Acesta poate fi utilizat cu succes in tratarea insomniilor si poate reduce tensiunea mentala.  Un alt aspect important este ca regleaza nivelul de cortizol, hormonul stresului.