Uleiuri esentiale pentru somn si insomnie

Uleiurile esentiale aduc numeroase beneficii pentru sanatate si se pot folosi cu succes la masarea corpului sau in aromaterapie. Poti utiliza aceste tipuri de uleiuri esentiale in mai multe feluri mai ales ca sunt recunoscute peste tot in lume pentru efectele lor aromatice.

Scurt ghid al uleiurilor esentiale pentru somn si insomnie

Somnul pe timpul noptii este in mod clar o nevoie fiziologica. Dormitul te ajuta sa gandesti mai limpede si sa iei decizii mai bune sau sa te concentrezi mai bine. Lipsa somnului iti va afecta sanatatea mintala dar si pe cea fizica.

Anxietatea si depresia isi vor face simtita prezenta daca nu dormi bine. Din fericire, aromaterapia este un aliat care lupta impotriva problemelor precum insomnia.

Beneficiile uleiurilor esentiale pentru somn si insomnie

Uleiurile esentiale contin ingrediente active care actioneaza asupra sistemului nervos parasimpatic care controleaza odihna, relaxarea dar si somnul.

Amestecurile de uleiuri esentiale care promoveaza somnul functioneaza eficient si pentru a imbunatati calitatea somnului sau calitatea vietii.

Aromaterapia te poate ajuta la ameliorarea simptomelor de stres si anxietate iar asta va contribui la imbunatatirea indirecta a somnului.

Utilizarea uleiurilor esentiale pentru somn si insomnie

Uleiul esential pentru somn si insomnie se poate utiliza dupa cum urmeaza:

Aplicare topica

Iti poti masa spatele gatului si talpile cu uleiuri esentiale care sa iti relaxeze corpul si care sa te ajute sa dormi mai bine.

Inhalare prin aromadifuzor

Aromadifuzorul este perfect pentru a te  relaxa si pentru a avea parte de un somn profund. Poti picura din uleiul esential ales in apa din aromadifuzor si vei avea parte de o atmosfera relaxanta si perfecta pentru somn.

Aromele uleiurilor esentiale pentru somn si insomnie

Este foarte important sa testezi uleiurile esentiale pentru a descoperi care te vor ajuta cel mai mult. Trebuie sa inveti sa asculti mesajele transmise de corpul tau si in acest mod vei reusi sa alegi cele mai bune uleiuri esentiale pentru tine.

Ulei esential de portocala amara

Acest ulei esential are proprietati relaxante si combate cu succes insomnia si starea de nervozitate.  Uleiul de portocala amara este cu siguranata unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru un somn mai odihnitor.

Ulei in esential de mandarina

Daca intampini probleme in a te deconecta de agitatia vietii de zi cu zi atunci uleiul esential de mandarina te va ajuta sa te relaxezi si sa te odihnesti. Il poti folosi cu incredere pe timp de noapte si vei avea parte de un somn odihnitor.

Ulei esential de vetiver

Acest ulei esential este distilat de la radacinile unor ierburi tropicale si este cunoscut pentru efectele sale de calmare a emotiilor. Are o aroma bogata, profunda si este un element esential pentru eliminarea problemelor legate de somn.

Ulei esential de lemn de santal

Lemnul de santal a fost utilizat timp de secole pentru proprietatile sale de calmare a mintii si pentru ca poate regla cu succes sistemul respirator. Acesta este bogat in componente cu proprietati de relaxare si calmare si este o alegere ideala pentru rezolvarea problemelor legate de somn.